Az Egyesületről

Az Egyesületről

Az egyesület az első civil szervezetek között alakult meg a társadalom legszélesebb rétegeiből származó alapító tagokkal - szakmunkás, segédmunkás, mérnök, író, szociológus, közgazdász, jogász, tv. szerkesztő stb. közreműködésével. ( A Fővárosi Cégbíróságon 178. sorszámon van bejegyezve.)

Az egyesület célja:

  • harmonikus családi életet támogató közfelfogás erősítése,
  • támaszt és segítséget nyújt a gyermeküktől különélő édesapáknak és gyermekeiknek. A kapcsolattartás megszakadása eseten segíti kapcsolatuk helyreállítását,
  • a jelenleginél kiegyensúlyozottabb családjogi törvény és joggyakorlat szükségességének elfogadtatása a társadalomban, egyenlő szülői felügyeleti jog biztosítása mindkét szülő részére,
  • kapcsolat hasonló célú nemzetközi szervezetekkel,
  • ingyenes jogi tanácsadás

Kérjük ha teheti támogasson minket adója 1%-ával. Az eddigi SZJA 1 %-ot a fenti helyiségbérletre,a honlap működtetésére,gyermek és apák napi napi rendezvényre,taggyűlés fórum összehívására forditottuk kisebb részben , nagyobb részben tartalékba helyeztük!

Köszönjük

Dr.Hegedűs István
egyesületi elnök

TISZTELT TÁMOGATÓK!

ISMÉT LEHETŐSÉG VAN AZ SZJA 1 % FELAJÁNLÁSÁRA,MELY EGYESÜLETÜNK MŰKÖDÉSÉNEK LEGFONTOSABB FORRÁSA:  ADÓSZÁMUNK  

19675833-1-43

KÖSZÖNJÜK AZ EDDIGI FELAJÁNLÁSOKAT , A TAVALYI ÖSSZEGET AZ EGYESÜLETI TEREMBÉRRE,INTERNET ELŐFIZETÉSRE,GYERMEKNAPI RENDEZVÉNYRE ,OKT.11-I DEMONSTRÁCIÓRA HASZNÁLTUK FEL,MIG A MARADÉK ÖSSZEGET TARTALÉKOLTUK!

ELVÁLT APÁK ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE/1097,BP.Haller u.27./

 

APÁNAK LENNI ÉS MARADNI - AZ ÉSZ ÉS SZÍV TÖRVÉNYE

 

2008.Okt.11-én szombaton 10 órakor a Parlament előtt GYERMEKEINKKEL  csendes apa-demonstrációt tartottunk az apákért és gyermekeikért (alapintézményi közös felügyelet érdekében) és a diszkriminatív  nemi alapú szülői státuszok ellen. Találkoztunk az Országzászlónál !
- öltözet sárga autósmellény -
aki tud
elakadásjelző háromszög volt.

A rendezvény védnöke volt: dr.Hernádi Miklós, az egyesület  tiszteletbeli elnöke, író, a szociológia tudományok doktora .

Alábbiakban közlünk néhány fotót,beadványunkat átvette az Országgyűlés Elnökének képviselője és eljutott az illetékes bizottságokhoz is.

dr Hegedűs István,az Elvált Apák Egyesületének  elnöke dhegedusea@t-online.hu

20081011-1

20081011-2

20081011-3


Ingyenes jogi tanácsadás!

Ingyenes jogi tanácsadás minden kedden délután 17-19 óra között.

Cím: Budapest IX. kerület, Ferencvárosi Művelődési ház, Haller u. 27.
Tel.: (06-30) 9413 679, (06-1) 276 91 25
E-mail: dhegedusea@t-online.hu, vagy elvaltapak@t-online.hu

Kérjük, aki teheti előzetesen jelentkezzen be telefonon!